John Cena - wrestler, actor, cantaret de muzica hip hop ....

John Cena

John Felix Anthony Cena (n. 23 aprilie 1977, West Newbury, Massachusetts, SUA) este un actor american, cantaret de muzica hip hop si wrestler. In prezent este angajat al World Wrestling Entertainment...

- exemplu


 

- descriere


WWE RAW sau WWE Monday Night RAW este o emisiune săptămânală de wrestling produsă de World Wrestling Entertainment care prezintă evenimentele desfăşurate în cadrul diviziei RAW, divizia de wrestling de top a WWE.
 Alături de WWE RAW, World Wrestling Entertainment mai produce alte două emisiuni de televiziune : WWE Friday Night SmackDown! şi WWE ECW,care surprind evenimentele petrecute în celelalte două divizii de wrestling ale companiei.
 Emisiunea este transmisă în direct în fiecare luni seara de postul de televiziune american USA Network şi poate fi vizionată în România în fiecare seară de vineri, cu începere de la ora 23:00 pe canalul Sport.ro.De mentionat faptul ca Sport.ro mai transmite si Friday Night SmackDown in fiecare sambata de la orele 23:00, iar Total Nonstop Action TNA este transmis in fiecare marti de la orele 23:00.TNA nu face parte din WWE.
  Un show care a aparut prima data la televizor pe data de 11 Ianuarie 1993 sub numele de WWF Monday Night RAW pe postul de televiziune american USA Network.Audientele erau foarte mici asa ca dupa o scurta perioada WWF Monday Night RAW a devenit un show live care se desfasura intr-o arena foarte mare cu multi spectatori. In primul episod a aparut Yokozuna care il invingea pe Koko B.Ware;Fratii Steiner care ii invingau pe Executioners;Campionul Intercontinental Shawn Michaels care il invingea pe Max Moon si The Undertaker care il invingea pe Damien Demento insa in show a aparut si un segment care cuprindea un interviu cu Razor Ramon.
  Show-ul WWF Monday Night RAW cuprindea storyline si diferiti wrestleri care adoptau un anumit gimmick-heavy.Un exemplu ideal este meciul Undertaker vs Undertaker care detinea un storyline interesant care aducea mari audiente (Meciul Undertaker vs Undertaker a fost la WWF SummerSlam in anul 1994)
  Incepand cu data de 3 Februarie 1997 Monday Night RAW a devenit un show de wrestling de doua ore,si folosind ca o porecla numele de Attitude Era.In acea perioada ratingurile pentru Monday Night RAW au crescut considerabil peste cele WCW Nitro cu care se afla in conflict direct.
  Pe data de 17 Februarie 1997 Jerry Lawler provoca Extreme Championship Wrestling(ECW) pentru meciuri cu cei din WWF.In acea perioada in show-ul saptamanal WWF Monday Night RAW au aparaut diferite superstaruri din Extreme Championship Wrestling cum ar fi: Tazz, Mikey Whipwreck, Sabu, Tommy Dreamer, D-Von Dudley, si the Sandman
 WWF Monday Night RAW avea o audienta mult mai mare decat WCW Monday Nitro si treptat multe superstaruri din WCW si-au facut debutul in WWF si in scurt timp au ajuns in main-event luptatori precum Chris Jericho;Chris Benoit si Eddie Guerrero.
  Dupa batalia dintre WWF Monday Night RAW si WCW Monday Nitro in cele din urma WWF a castigat mai multa audienta decat WCW iar acesta s-a oprit din functiune.Insa in scurt timp Shane a transmis un mesaj tatului sau patronul WWF Vince McMahon spunand-ui ca detine WCW.De atunci a pornit storyline-ul The Invasion.
 Pe data de 25 Septembrie 2000 RAW s-a mutat de la televiziunea de la care a pornit USA Network semnand un contract cu TNN (care mai tarziu si-a schimbat numele in Spike TV.
  In anul 2002 WWF si-a schmbat numele in WWE folosind sloganul "GET THE F OUT".In anul 2004 RAW si SmackDown participau la un Draft Lottery.Acesta consta in alegerea unui supertar din alt roster si al lua in celalalt roster(Exemplu:Shelton Benjamin din SmackDown a fost trimis in RAW in urma extrageri numelui din cutia cu bile)